Ikzelf

handen

Uw eigen gevoelens
In een gezin met een kind met diabetes wordt alles altijd in meerdere of mindere mate bepaald door de diabetes. Het gaat daarbij niet alleen om praktische dingen zoals bezoeken aan het ziekenhuis en de behandeling of het regelwerk zoals overleg met uw werkgever(s), extra financiŽle lasten en eventuele oppas voor de andere kinderen. Veel ouders ervaren vooral emotionele consequenties: wakker liggen over de diabetes, over de behandeling, over de dag van morgen en over de verdere toekomst. De druk van 'Altijd beschikbaar moeten zijn' kan een zware last zijn. Maar, zoals een ouder zegt: 'Als moeder kan je niet doordraaien.'

Toekomst
De toekomst is voor veel ouders een bron van zorgen. 'Ik leef bij de dag en probeer niet aan morgen te denkení is een veel gehoorde uitspraak. Toch is het onontkoombaar dat u zich daar wel mee bezighoudt.

Omgeving
Veel ouders vinden het lastig om om te gaan met de reactie, de (voor-)oordelen en het onbegrip van anderen ten aanzien van de diabetes van uw kind. 'Dan zeggen ze wel eens, heb je erg diabetes of niet... Dan weet ik al genoeg.' Daarnaast heeft u ook nog te maken met een omgeving die eisen aan u stelt in andere rollen dan die van ouder, bijvoorbeeld het werk of de vriendenkring.

Zorg goed voor uzelf!


Wanneer u zich beter voelt, zal het makkelijker zijn om problemen en conflicten op te lossen of te voorkomen, beslissingen te nemen en uw tiener te ondersteunen.

Wat kunt u doen?

Zorg goed voor uzelf!
Net diabetes?

Heeft u net gehoord dat uw kind diabetes heeft? Kijk dan op deze speciale pagina

Altijd mee bezig

...Je bent eigenlijk de hele dag bezig met zijn suiker, of je nu op vakantie bent of dat hij aan het sporten is, het maakt niet uit, je gaat er mee naar bed en staat er ook mee op...

lees het hele verhaal van Nancy

Hulp?

Wilt u meer informatie of hulp?
Neem dan contact op met uw diabetesteam